Окупанти можуть застосувати хімічну зброю проти українців - Маляр

Ключове завдання росії - це закріпитися на сході України
Важливо
Окупанти можуть застосувати хімічну зброю проти українців - Маляр
Хімічна атака
13 Квітня 2022, 11:45
читать на русском

В Україні очікують не лише поновлення наступу з боку росії, але й розглядають високу ймовірність застосування хімічної зброї проти українців.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр в ефірі телемарафону.

Зараз ще рано повертатися, зокрема і до столиці. І треба не забувати, що сьогодні в державі є високий ризик застосування хімічної зброї з боку росії, бо вони розглядають такі сценарії. І попри те, що вони випустили по Україні понад тисячу ракет, у них залишається величезний арсенал, - сказала Ганна Маляр.

Вона зазначила, що ключове завдання рф - закріпитися на географічних кордонах Луганської та Донецької областей та захоплення Херсонської та Харківської областей. Проте залишається загроза наступу й на інші регіони.

Тому на сьогодні не варто розслаблятися, війна є в її активній фазі. Ми не можемо говорити, що спадає активність, зменшуються бої. Вони є, просто тривають на сході України, і дуже запеклі бої. І в залежності від того, як будуть розвиватися обставини в інших регіонах, буде зрозуміло, чи буде ворог просуватися далі, - додала Маляр.

Нагадаємо, ввечері 11 квітня російські окупаційні війська використали проти українських військових та цивільних осіб в місті Маріуполь отруюючу речовину невідомого походження, яку було скинуто з ворожого БПЛА.

Читайте також

1