Полк "Азов" розповів, як почуваються постраждалі внаслідок отруєння невідомою речовиною у Маріуполі

Ворог застосував отруйні речовини або сильнодіючі отруйні речовини переважно задушливої дії
Полк "Азов" розповів, як почуваються постраждалі внаслідок отруєння невідомою речовиною у Маріуполі
Зруйнований російськими військовими Маріуполь / Фото з Telegram
12 Квітня 2022, 13:36
читать на русском

Постраждалі особи внаслідок розповсюдження ворогом отруйної речовини невідомого походження в місті Маріуполь перебувають у відносно задовільному стані.

Про це повідомляє полк "Азов" у Telegram.

Контакт цивільних осіб з речовиною був мінімальним, адже епіцентр ураження був на певній відстані від місця перебування людей. Дещо ближче перебували військовослужбовці, - йдеться у повідомленні.

Наразі обстежити місце подій повною мірою, через ворожий вогонь, неможливо, адже росіяни продовжують провадити тактику приховування власних злочинів.

На відео - військовослужбовець, що перебуває в помірному стані. Двоє інших - під постійним наглядом лікарів. Серед постраждалих цивільних найгірший стан - у літньої жінки

Основна симптоматика постраждалих: гіперемія обличчя, підвищення артеріального тиску, сухість та печія в області ротоглотки, слизових ділянок очей.

Наразі відомо, що ворог застосував отруйні речовини або сильнодіючі отруйні речовини переважно задушливої дії. Втім, через перебування в повній блокаді їх токсикологічний аналіз неможливий. Водночас основним завданням є спостереження за станом особового складу та можливими наслідками від отруєння.

Читайте також

1