Окупанти вивозять тіла загиблих маріупольців вантажівками з "гуманітаркою" - фото

Вантажівки вивозять тіла до мобільного крематорію
Важливо
Окупанти вивозять тіла загиблих маріупольців вантажівками з "гуманітаркою" - фото
2 Травня 2022, 16:35
читать на русском

У Маріуполя російські окупанти вивозять тіла загиблих мирних жителів вантажівками з "гуманітаркою".

Про це повідомив радника мера Маріуполя Петро Андрющенко в Telegram.

І от станом на ранок сьогодні можемо впевнено заявити, як окупанти вивозять тисячі тіл загиблих з Маріуполя. Оговорімо одразу – це не поодинокий випадок, а реально масовий характер і відточений механізм. Як не дико це звучить – у вантажівках "гуманітарного вантажу". Тобто, ті самі вантажівки, що завозять "гуманітарні подачки" в Маріуполь на зворотному шляху завантажуються тілами загиблих, - сказав Петро Андрющенко.

Він зазначив, що вантажівки можуть підганяти прямо під будинок, у разі великого скупчення загиблих в одній будівлі, у разі відсутності великого скупчення - тіла завантажують у продуктових складах біля Метро.

За попередньою інформацією такі вантажівки рухаються далі в місце базування мобільного крематорію в Харцизьку, але ми продовжуємо уточнювати цю інформацію. Жахлива "оптимізація" логістики. Їжа в обмін на трупи – справжнє обличчя росії, - пояснив він.

Своєю чергою самі ж окупанти розповіли про те, як вивозять тіла загиблих. Зокрема, вони оприлюднили відео з дрона для картинки "відновлене життя" під час організації туру пропагандистів "пресслужба ДНР", на якому видно скупчення великих вантажівок, спеціального транспорту та людей біля завалів одного з будинків.

На попередніх відео з того дня ми звернули увагу на відсутність техніки та вантажівок саме в тому домі (позначка 2). У цей час вантажівки були на видачі гуманітарки в піар-акції пушиліна (позначка 3), - додав Андрющенко.

Нагадаємо, під Маріуполем, у селищі Старий Крим, виявлено ще одну братську могилу. Це вже третє місце масового поховання біля блокадного міста. На супутникових знімках видно, що довжина траншей становить до 70 метрів.

Читайте також

1