Олігарх Юрушев заробив на пресконференції Зеленського 90 тисяч гривень

Глава держави 24 лютого прозвітував про рік війни перед українськими та іноземними ЗМІ
Головне
Олігарх Юрушев заробив на пресконференції Зеленського 90 тисяч гривень
Володимир Зеленський / Фото: president.gov.ua
9 Березня 2023, 13:40
читать на русском

Державне управління справами заплатило 90 тис. грн столичному ТОВ "Готель менеджмент" за можливість провести пресконференцію президента Володимира Зеленського 24 лютого 2023 року.

Про це повідомляє "Главком" з посиланням на систему ProZorro.

Половина вказаної суми (45 тис. грн) витрачено на оренду зали для проведення пресконференції глави держави. Ще стільки ж пішло на послуги з ресторанного обслуговування (кава-брейк).

За даними бізнес пошукового ресурсу Youcontrol, ТОВ "Готель менеджмент" створено 2009 року. Засновником виступив «Венчурний закритий недиверсифікований корпоративний інвестиційний фонд "Унібудінвест", який контролюється сім’єю мільярдера Леоніда Юрушева. У його сферу бізнес-інтересів входять комерційна нерухомість (готелі InterContinental Kiev, Fairmont Grand Hotel Kyiv, Riviera House), деревообробка (Коростенський Завод МДФ), машинобудування (ПАТ "Дніпровагонрембуд"), будівництво та виробництво будівельних конструкцій.

Саме ж підприємство "Готель менеджмент" записано на доньку Юрушева Анастасію Жолинську.

Нагадаємо, 29 січня 2021 року народного депутата від фракції "Слуга народу", коміка і шоумена Олександра Скічка призначили на посаду голови Черкаської обласної державної адміністрації. Це призначення викликало неоднозначну реакцію, оскільки молодий артист не мав жодного досвіду управлінської діяльності та роботи на державній службі. Однією з причин такого призначення вважають те, що тестем Скічка є олігарх Леонід Юрушев. У січні 2022 року Скічко звільнився з посади та пішов у сімейний бізнес.

1