Олів`є до новорічного столу: п`ять простих рецептів

Попри те, що салат “Олів'є” придумав француз, ця страва стала традиційною на столі українців
Олів`є до новорічного столу: п`ять простих рецептів
30 Грудня 2022, 22:49
читать на русском

Нині існує дуже багато різноманітних рецептів цього салату. До нього додають яловичину, свинину та інші нетипові інгредієнти, однак від цього він стає не менш святковим і смачним.

Рецепт класичного олів’є

Інгредієнти: картопля (5 штук), морква (2 великі), консервований горошок (1 банка), солоні та мариновані огірки (4-5 шт.), яйця (6 шт.), цибуля (1 шт.), зелень, майонез, ковбаса молочна (300 - 400 г).

Приготування: Картоплю та моркву потрібно варити у шкірці до повної готовності. В одну каструлю нарізати ковбасу, огірки, варені яйця та цибулю. До попередніх інгредієнтів додати горошок, нарізану моркву та картоплю. Усі інгредієнти перемішати, далі додати зелень та майонез.

Дієтичний олів’є

Інгредієнти: куряче філе (2 шт.), свіжий огірок (1 шт.), мариновані огірки (2 шт.), заморожений горошок (350 грамів), морква (1 шт.), яйця (4 шт.), сметану (або йогурт), французьку гірчицю та сіль.

Приготування: Зварити куряче філе, моркву та яйця. Заморожений горошок необхідно декілька хвилин проварити у соленому окропі. Відварені яйця, моркву, огірки та куряче філе потрібно нарізати кубиками. Усі інгредієнти перемішати та додати сметану та гірчицю. Прикрасити страву можна зеленню.

Салат “Олів’є” з крабовими паличками

Інгредієнти: картопля (4 шт.), морква (2 шт.), яйця (2 шт), крабові палички (200 грамів), 1 огірок, майонез (250 грамів), сіль до свого смаку.

Приготування: Моркву, картоплю та яйця потрібно відварити, а після охолодження нарізати кубиками. У тарілку порізати крабові палички, огірок, та інші інгредієнти. Усе перемішати, посолити та додати майонез.

Олів’є з шинкою та ананасом

Інгредієнти: куряче філе (200 грамів), шинка (100 грамів), сіль (до свого смаку), картопля (3-4 шт.), ананас (100 грамів), морква (1 шт.), цибуля (1 шт.), мелений перець та майонез (100 грам).

Приготування: Відварити куряче філе, картоплю та моркву. Після цього шинку, курку, моркву, картоплю, ананас та цибулю дрібно нарізаємо у велику тару. Далі потрібно змішати усі інгредієнти та заправити салат майонезом, можна додати солі та перцю до свого смаку.

Веганський салат “Олів’є”

Інгредієнти: батат (1 шт.), корінь селери (250 грамів), огірки солоні (3 шт.), цибуля (1 шт.), оливкова олія (5 ст. ложок), горіхи кеш’ю (150 грамів), фініки (3 шт.), часник (2 зубчики), сік лимонний (40 грамів), сіль до свого смаку.

Приготування: Спочатку потрібно нарізати кубиками батат, корінь селери, огірки і цибулю. Далі потрібно приготувати майонез. Для цього подрібніть горіхи (у блендері), додайте часник, фініки, лимонний сік та олію. Потім нарізані овочі змішайте з веганським майонезом. Вуаля, веганський салат “Олів'є” готовий.

Читайте також

1