Омікрон набагато заразніший за Дельту, однак переноситься набагато легше – лікарі

Серед хворих на Омікрон фіксують менше госпіталізацій та смертей, у порівнянні з Дельтою
Омікрон набагато заразніший за Дельту, однак переноситься набагато легше – лікарі
Діти, коронавірус (Фото: picabu)
20 Грудня 2021, 05:22
читать на русском

У Міністерстві охорони здоров'я Південно-Африканської Республіки (ПАР) стверджують, що фіксують значно менший рівень госпіталізацій під час домінування штаму коронавірусу "Омікрон", ніж раніше фіксували за панування "Дельти".

Про це пише видання Bloomberg.

Так, у ПАР, де два тижні тому почалося нове швидке зростання захворюваності на COVID-19 через новий штам "Омікрон", різко впала кількість госпіталізацій хворих.

Глава МОЗ країни Джо Фаахла розповідає, що за підсумками другого тижня цієї хвилі госпіталізація знадобилася лише 1,7% людей, які захворіли. Під час попередньої хвилі, коли домінував штам "Дельта", за підсумками двох тижнів госпіталізували 19% хворих.

Однак поширюється "Омікрон" набагато швидше, наголошують у МОЗ ПАР. Так, у другий тиждень нової хвилі в країні щодня заражаються понад 20 тисяч людей, водночас за "Дельти" було 4,4 тисячі.

Також у ПАР стверджують, що нині фіксують "дуже незначне" збільшення кількості смертей.

Нагадаємо, ВООЗ заявила, що новий штам коронавірусу "Омікрон" швидко поширюється та відрізняється уже від відомих варіантів хвороби. Він протікає легше, а люди можуть хворіти безсимптомно. Втім, хворі можуть заразити інших приблизно за два дні до появи симптомів і протягом 10 днів після цього.

Читайте також

1