В РНБО спрогнозували, коли штам "Омікрон" накриє Україну

Його переносять значно простіше та легше, ніж штам "Дельта"
Головне
В РНБО спрогнозували, коли штам "Омікрон" накриє Україну
Коронавірус, карантин, люди у захисних масках (фото: УНІАН)
16 Грудня 2021, 04:11
читать на русском

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов прогнозує, що нова хвиля коронавірусу накриє Україну в лютому 2022 року. Йдеться про поширення штаму "Омікрон".

Про це Данілов сказав під час брифінгу, пише ТСН.ua.

На його думку, левова частка українців можуть заразитись новим штамом "Омікрон". Але це варіант коронавірусу переносять значно простіше та легше, ніж штам "Дельта". Данілов заклика вакцинуватися від COVID-19, щоб пройти легко черговий спалах.

"Омікрон" прийде. Ми від цього нікуди не втечемо. Він уже є на наших кордонах, у Туреччині та ближче до нас... Від 15-20 лютого ми можемо отримати початок наступної хвилі. Те, що буде ще одна хвиля, ми в цьому впевнені. Інша справа, наскільки суспільство буде усвідомлене для того, щоб провакцинуватися і підійти дуже спокійно до цих речей. Але це прогноз, все залежить від того, як поводитимуться наші громадяни, - сказав секретар РНБО.

Крім того, Данілов виступив за введення бустерної дози. Він вважає, якщо рівень імунізації в Україні досягне 80%, то чергові спалахи COVID-19 минатимуть простіше. Починати треба з людей похилого віку і пропонувати людям отримувати бустерну дозу.

Нагадаємо, що генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Гебреісус заявив, що новий штам хвороби COVID-19 "Омікрон" зафіксували вже у 77 країнах.

Читайте також

1