У Pfizer сказали, коли буде готова вакцина від штаму "Омікрон"

Наразі ведеться робота над її розробкою
У Pfizer сказали, коли буде готова вакцина від штаму "Омікрон"
Дослідження, лабораторія Фото: Pexels
8 Грудня 2021, 20:38
читать на русском

Фармацевтична компанія Pfizer з німецьким партнером BioNTech планують розпочати постачання вакцини від нового штаму "Омікрон" вже у березні 2022 року.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Компанії продовжують працювати над розробкою специфічної вакцини проти Omicron. Очікують, що вона буде доступною вже у березні 2022 року у разі, якщо буде потрібна адаптація для подальшого підвищення рівня та тривалості імунного захисту, - пише видання.

Своєю чергою інший виробник вакцини проти коронавірусу Moderna заявляв, що нова вакцина проти "Омікрону" може бути створена вже на початку 2022 року.

Нагадаємо, вперше новий штам був виявлений у Ботсвані та ПАР, потім вірус проник до Європи. Також стало відомо, що "Омікрон" виявлено у європейців, які повернулися з Африки.

Передбачається, що штам є високозаразним, проте невідомо, наскільки він здатний "минати" антитіла, вироблені в організмі після вакцинації.

Представник Всесвітньої організації охорони здоров'я в Росії Меліта Вуйнович закликала не панікувати через появу нової мутації коронавірусу. Вона заявила, що не відомо, чи обходитиме новий штам вакцину, і наскільки він знизить ефективність вакцин.

Читайте також

1