У Сінгапурі випустили ПЛР-тест, який може визначити штам "Омікрон"

Наразі компанія розпочинає масове виробництво тестів
У Сінгапурі випустили ПЛР-тест, який може визначити штам "Омікрон"
Лабораторні дослідження Фото: Pexels
8 Грудня 2021, 04:54
читать на русском

Біотехнологічна компанія в Сінгапурі BioAcumen Global випустила ПЛР-тест, який може визначати штам "Омікрон". Набір реагентів для полімеразної ланцюгової реакції здатен виявити саме новий варіант коронавірусу, пам'ятаючи всі попередні.

Про це повідомляє The Straits Times.

Зазначається, що завдяки цьому тесту хворий може отримати один з трьох результатів:

  • позитивний на COVID-19 і позитивний результат "Омікрон";
  • позитивний на COVID-19 і негативний на "Омікрон";
  • негативний як на COVID-19, так і на "Омікрон".

Втім, цей тест робитимуть на день довше за інші ПЛР-тести, оскільки набір реагентів вимагає додаткового секвенування генів для підтвердження конкретного варіанту "Омікрон". Один тест коштуватиме в межах 11-14 доларів за штуку.

Наразі компанія розпочинає масове виробництво тестів та планує експортувати набір реагентів для визначення "Омікрону" в Індонезію.

Нагадаємо, вперше новий штам був виявлений у Ботсвані та ПАР, потім вірус проник до Європи. Також стало відомо, що "Омікрон" виявлено у європейців, які повернулися з Африки.

Передбачається, що штам є високозаразним, проте невідомо, наскільки він здатний "минати" антитіла, вироблені в організмі після вакцинації.

Представник Всесвітньої організації охорони здоров'я в Росії Меліта Вуйнович закликала не панікувати через появу нової мутації коронавірусу. Вона заявила, що не відомо, чи обходитиме новий штам вакцину, і наскільки він знизить ефективність вакцин.

Читайте також

1