Онлайн-аптеки на Хмельниччині продавали фальсифіковані ліки - відео

37-річний місцевий мешканець створив понад десять вебресурсів
Онлайн-аптеки на Хмельниччині продавали фальсифіковані ліки - відео
Кіберполіція Фото: npu.gov.ua
11 Жовтня 2021, 22:12
читать на русском

Мешканець Хмельницької області створив понад 10 сайтів, на яких торгував підробленими та забороненими ліками.

Як повідомляє поліція, виробник лікарських засобів помітив в Інтернеті, що онлайн-аптека продає підроблені ліки під логотипами компанії.

Виявилося, що 37-річний місцевий мешканець створив понад десять онлайн-аптек, де продавали фальсифіковані лікарські засоби. Також чоловік залучив до роботи двох операторів, котрі адміністрували ресурси та приймали замовлення. Для маскування протиправної діяльності відправляли товар від імені третіх осіб та з інших міст. Щомісячний оборот від торгівлі медпрепаратами складав близько 2 мільйонів гривень.

Згідно з повідомленнями Державної служби України з лікарських засобів, частина медпрепаратів, що продавалися в онлайн-аптеках, заборонена для реалізації, зберігання та застосування на території України. Також правоохоронці встановили, що ліки транспортувалися та зберігалися без дотримання температурних і санітарних вимог, - розповіли правоохоронці.

Працівники поліції провели обшуки за місцями проживання фігурантів, місцем зберігання лікарських засобів, та у приміщенні колцентру онлайн-аптек. Обшуки проходили у Хмельницькому та у Волинській області. За результатами вилучено понад тисяча упаковок незареєстрованих в Україні медичних препаратів. Також вилучено банківські картки, комп’ютерну техніку та мобільні телефони.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1, ч. 2 ст. 321-1 (Фальсифікація лікарських засобів або обіг фальсифікованих лікарських засобів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Наразі слідчі дії тривають.

Нагадаємо, влітку правоохоронці припинили діяльність шахраїв, які підробляли дипломи, посвідчення, COVID-сертифікати та інші документи. Правоохоронці розкрили діяльність групи осіб, яка організувала у місті Кам’янець-Подільський Хмельницької області діяльність підпільної "друкарні", де виготовляли підроблені документи різного спрямування.

Читайте також

1