У Кам’янець-Подільському місцева "друкарня" підробляла дипломи та COVID-сертифікати

Правоохоронці знайшли шахраїв і затримали їхнього організатора
У Кам’янець-Подільському місцева "друкарня" підробляла дипломи та COVID-сертифікати
Підроблені документи фото: прокуратура
28 Липня 2021, 12:50
читать на русском

Правоохоронці припинили діяльність шахраїв, які підробляли дипломи, посвідчення, COVID-сертифікати та інші документи.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Зазначається, що група осіб організувала у місті Кам’янець-Подільський Хмельницької області діяльність підпільної "друкарні", де виготовляли підроблені документи різного спрямування. Зокрема, документи про вищу освіту, сертифікати, свідоцтва, атестати та додатки до них, сертифікати про вакцинування від COVID-19, довідки про негативні результати ПЛР-тестів тощо. Підроблені документи при цьому містили голографічні захисні елементи.

Прийом замовлень на виготовлення підроблених документів та їх збут здійснювався в інтернеті, на популярних торговельних майданчиках, - йдеться у повідомленні.

В межах кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 199 Кримінального кодексу України, правоохоронці провели санкціоновані обшуки, у ході яких виявлено та вилучено значну кількість дипломів з елементами голографічного захисту, різноманітні посвідчення, у тому числі співробітників поліції та преси, "мокрі" печатки Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров’я Республіки Білорусь, сертифікати про вакцинування від COVID-19 та негативні результати ПЛР-тестів, велику кількість зразків голограм тощо.

Організатора злочинного бізнесу затримали, вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, що у Тернополі викрито схему виготовлення фальшивих довідок з результатами ПЛР-тестів на COVID-19 для виїзду за кордон.

Читайте також

1