ООН схвалила проєкт оновленої резолюції щодо окупованого Криму

ООН закликає Росію негайного припинити порушення прав людини
Важливо
ООН схвалила проєкт оновленої резолюції щодо окупованого Криму
генеральна асамблея оон (фото: CNN)
19 Листопада 2020, 03:05
читать на русском

Третій комітет Генеральної асамблеї ООН схвалив проєкт оновленої резолюції щодо ситуації з правами людини в окупованому Криму. Міністерство закордонних справ України вітає це рішення комітету ГА ООН.

Про це йдеться в офіційному коментарі МЗС України.

Як пояснюють у відомстві, оновлений документ підготували на основі двох останніх доповідей генсека ООН, у яких йдеться про численні факти масових порушень прав людини на окупованих територіях.

Схвалення проєкту - важливий внесок у продовження міжнародного тиску на Російську Федерацію у зв’язку з незаконною окупацією та спробою анексії Криму, - наголосили в МЗС.

У проєкт резолюції також міститься заклик до посилення взаємодії, зокрема, в рамках міжнародних платформ, для тиску на Росію з метою змушення її до виконань міжнародних зобов'язань.

Читайте також

Серед важливих положень цьогорічного проєкту є заклик до припинення кримінального переслідування за ухилення від військового призову, засудження триваючої безкарності за випадки насильницьких зникнень та констатація ролі ФСБ РФ у задокументованих випадках тортур, - розповіли в МЗС.

Крім того, в резолюції вимагають від Росії негайного припинення вчинення грубих порушень прав людини та забезпечити безперешкодний доступ на територію Криму представникам Моніторингової місії ООН та СММ ОБСЄ.

Нагадаємо, що раніше Генеральна Асамблея ООН мала розглянути оновлений проєкт резолюції про ситуацію з правами людини в окупованому Криму.