ОП: Росія подвоїть чисельність військ вздовж кордонів України

Росію треба притягнути до відповідальності
Важливо
ОП: Росія подвоїть чисельність військ вздовж кордонів України
Війна на Донбасі (Фото: штаб ООС)
12 Квітня 2021, 22:03
читать на русском

Заступник керівника Офісу президента Роман Машовець повідомив, що Росія удвічі збільшить чисельність своїх військ вздовж кордонів України.

Про це він сказав на зустрічі з послом Швеції в Україні Тобіасом Тибергом, передає пресслужба Офісу президента.

За його словами, важливо скоординувати дії на міжнародному рівні із запобігання ескалації ситуації та притягнути Росію до відповідальності за її військові дії.

Якщо Росія відмовиться від пропозицій розумних рішень, то ми і вся міжнародна спільнота чітко побачимо, хто винний у дестабілізації ситуації, – зазначив Машовець.

Він звернув увагу на небажання російської сторони виконувати раніше досягнуті домовленості та дотримуватися курсу на мирне врегулювання збройного конфлікту, що покладає всю відповідальність на керівництво Росії. Він запропонував спільно опрацювати дієвий механізм із забезпечення чіткої фіксації фактів порушення режиму тиші.

Читайте також

Тим часом посол  Швеції позитивно оцінив зусилля української сторони з мирного врегулювання конфлікту та повернення до режиму припинення вогню.

Україна дотримується правил міжнародного права і міжнародного гуманітарного права, – наголосив Тиберг.

Він додав, що Швеція й надалі звертатиме велику увагу на ситуацію на сході України та поблизу її східних кордонів й підтримуватиме суверенітет і територіальну цілісність нашої держави.

Нагадаємо, що міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зустрінеться з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом для обговорення загострення Росією ситуації на Донбасі.