Глава МЗС України зустрінеться з НАТО для обговорення ситуації на Донбасі

Сторони обговорять дієві шляхи підтримки суверенітету України
Головне
Глава МЗС України зустрінеться з НАТО для обговорення ситуації на Донбасі
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба (фото: МЗС України / Facebook)
12 Квітня 2021, 16:16
читать на русском

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зустрінеться з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом для обговорення загострення Росією ситуації на Донбасі.

У відомстві повідомили про позачергове засідання Україна-НАТО, передає "Радіо Свобода".

Глава МЗС України та члени НАТО обговорять загострення Російською Федерацією безпекової ситуації вздовж українсько-російського кордону та в тимчасово окупованому Криму, дієві шляхи підтримки Північноатлантичним альянсом суверенітету та територіальної цілісності нашої держави, - йдеться у повідомленні.


Контекст. В головному управлінні розвідки Міністерства оборони України заявили про воєнну небезпеку через стягування російських військ до кордонів. Про ескалацію на Донбасі почали говорити саме через розширення військової присутності біля кордонів України.

31 березня відбулося загальне засідання ТКГ на рівні глав делегацій, під час якого Росія відхилила пропозиції України та ОБСЄ про встановлення перемир`я на Донбасі з 1 квітня.

У Росії заявляють, що Кремль збільшує концентрацію військ та техніки поблизу українського кордону, оскільки РФ вважає Україну "вибухонебезпечним регіоном".

Читайте також наш матеріал: Що робити, якщо завтра наступ: аналіз загострення російсько-української війни

Читайте також