У ТКГ розповіли про плани Росії на Донбас

В українській делегації вважають, що Путін не зважиться на наступ
У ТКГ розповіли про плани Росії на Донбас
Війна на Донбасі Фото: ООС у Фейсбуці
12 Квітня 2021, 10:04
читать на русском

Член української делегації в Тристоронній контактній групі Сергій Гармаш вважає, що президент Російської Федерації Володимир Путін зрозумів, що у війні з Україною не вийде повторити сценарій Грузії.

Думаю, що такий сценарій планувався, але зараз Росія змінює свої сценарії по ходу дії. Тобто після реакції американців, НАТО, послів Сімки Путін не зважиться на такий сценарій — введення" миротворців "для захисту своїх "російських громадян", - сказав Гармаш в етері телеканалу "Україна 24".

Заступник голови адміністрації президента РФ Дмитро Козак озвучував два варіанти для відходу: "Якщо там буде влаштована Сребрениця, мабуть, ми змушені будемо втрутитися". Представник української делегації думає, чим далі, тим менше вони для себе залишають можливість втрутитися, якщо Україна не почне дійсно військові дії першою.

Читайте також

Гармаш переконаний, що Росія навряд чи зважиться на реальне настання.

Я знаю від своїх знайомих в Донецьку, що там мінують мости для того, щоб убезпечити себе від "наступу України ". Не знаю, це провокація або самозалякування, залякують місцевих для мобілізації. Але чим далі відбувається вся ця гра м'язами, тим більше мені зрозуміло, що навряд чи Путін зважиться на серйозну гру, хоча б тому, що він вже зрозумів, що не буде, як у 2008 році в Грузії. Україна — не Грузія, і світ вже висловив свою позицію, - зазначив він.


Контекст. В головному управлінні розвідки Міністерства оборони України заявили про воєнну небезпеку через стягування російських військ до кордонів. Про ескалацію на Донбасі почали говорити саме через розширення військової присутності біля кордонів України.

31 березня відбулося загальне засідання ТКГ на рівні глав делегацій, під час якого Росія відхилила пропозиції України та ОБСЄ про встановлення перемир`я на Донбасі з 1 квітня.

У Росії заявляють, що Кремль збільшує концентрацію військ та техніки поблизу українського кордону, оскільки РФ вважає Україну "вибухонебезпечним регіоном".

Читайте також наш матеріал: Що робити, якщо завтра наступ: аналіз загострення російсько-української війни