Кравчук розповів, чи почне Росія війну проти України

Росія не готова вести широкомасштабну війну через власні внутрішні проблеми
Важливо
Кравчук розповів, чи почне Росія війну проти України
Війна на Донбасі, танки (фото: facebook.com/MinistryofDefence.UA)
7 Квітня 2021, 13:59
читать на русском

Глава української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук вважає, що потрібно бути готовим до будь-чого, хоч Росія і не почне війну.

Про це Кравчук (досьє Леоніда Кравчуказаявив в етері телеканалу "Україна 24".

За його словами, Росія не передбачувана, тому від неї можна очікувати чого завгодно. Кравчук нагадав, що ніхто не очікував на агресію проти України на Донбасі та окупацію Криму. Україна опинилася перед фактом, оскільки не була готова до таких сценаріїв.

У будь-якій ситуації ми повинні виявляти спокій і переконаність у тому, що ми не самі. Мене радує, що в Європі та США офіційно заявили, що сам на сам Україна з Росією не залишиться, - сказав він.

Читайте також

Голова української делегації в ТКГ вважає, що Росія не готова вести широкомасштабну війну через власні внутрішні проблеми.

Путін добре знає, чим все це може закінчитися для нього і для Росії. Правда на боці України, і ми вже не ті, що були 7 років тому. Мільйони людей встануть на захист своєї країни. І Росія розуміє, що Україна - це не якась маленька держава, а держава, яка взяла на себе перший удар, - зазначив Кравчук.

Так, на думку першого президента, Росія воює не проти України, вона воює проти демократії та цивілізації.


Контекст. 31 березня відбулося загальне засідання ТКГ на рівні глав делегацій, під час якого Росія відхилила пропозиції України та ОБСЄ про встановлення перемир`я на Донбасі з 1 квітня.

Читайте також наш матеріал: Чи чекає на Україну повномасштабна війна з Росією

1