Росія готова до широкомасштабних провокацій проти України - розвідка

Міноборони не виключає спроб просування окупаційних військ углиб України
Головне
Росія готова до широкомасштабних провокацій проти України - розвідка
Військова техніка Фото: Міноборони
1 Квітня 2021, 15:53
читать на русском

Російська Федерація готова до широкомасштабних провокацій проти України.

Про це свідчить розвідувальна інформація, яку отримала воєнна розвідка України.

За інформацією ГУР МО України, Російська Федерація завершує підготовку комплексу заходів, який "має на меті спонукання нашої держави на військову відповідь на ворожі дії окупантів на лінії зіткнення сторін на сході України, розширення російської військової присутності на території так званих "ДНР" та "ЛНР" шляхом введення регулярних підрозділів збройних сил РФ, мотивуючи це необхідністю захисту в самопроголошених республіках російських громадян (насправді – громадян України, яким примусово протягом останніх років видавали паспорти РФ)".

Читайте також

Крім того, не виключається спроба просування російських окупаційних військ углиб території України, - йдеться у повідомленні Міноборони України.

У міністерстві зазначають, що російські дипломатичні представництва за кордоном та засоби масової інформації отримали завдання бути готовими до висвітлення та роз’яснення світовій спільноті інформації щодо нібито агресивних дій ЗС України та "миротворчих" заходів РФ у відповідь.


Контекст. 26 березня поблизу населеного пункту Шуми на Донбасі російській найманці обстріляли позиції українських захисників, внаслідок чого загинули четверо воїнів, ще двоє отримали поранення.

Через ескалацію на Донбасі президент Володимир Зеленський відправив в зону ООС головнокомандувача Збройних сил України Руслана Хомчака.

Також Зеленський попросив допомоги у лідерів "нормандської четвірки" і закликав їх "зробити все можливе для збереження режиму повного та всеосяжного припинення вогню".

Голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук вважає, що перспектив щодо просування в переговорному процесі з Росією про врегулювання ситуації на Донбасі немає.

Читайте також наш матеріал: Ескалація конфлікту на Донбасі може розвалити Росію

1