У ТКГ розповіли, де відбуватимуться переговори щодо Донбасу після Мінська

Українська сторона ніколи не погодиться на Білорусь, яка перебуває під каблуком Росії
У ТКГ розповіли, де відбуватимуться переговори щодо Донбасу після Мінська
Леонід Кравчук Фото: сторінка політика у Фейсбук
7 Квітня 2021, 09:33
читать на русском

Голова української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук вважає, що переговори щодо Донбасу можуть переїхати з Мінська до Польщі. Це можливо лише після завершення карантину.

Про це Кравчук (досьє Леоніда Кравчука) заявив в етері телеканалу "Україна 24".

Я думаю, якщо взяти колишній соціалістичний табір, то я б назвав Польщу. Тут не буде питань, ми з Польщею не завжди були друзями, але були й часи дружби. Було і багато проблем, і на кордоні, і не тільки, - сказав він.

За його словами, ніхто не скаже, що Польща вірний друг України. Тому переговори на території цієї країни цілком нормально.

Читайте також

Кравчук також припустив, що переговори проходитимуть в країні, яка раніше не належала до соцтабору. Втім, це повинна бути нейтральна та демократична країна, але в жодному разі не Білорусь. За словами Кравчука, Білорусь - під каблуком Росії, вона недемократична та душить мітингувальників.

У такій країні мати майданчик для переговорів - про це навіть незручно говорити. Думаю, Росія буде проти, їй потрібно, щоб на переговорах були представники ОРДЛО, а їх вивозити за межі нашої території буде непросто.

Кравчук наголосив, що іншого шляху немає, а українська сторона ніколи не погодиться на Мінськ. Він пообіцяв написати заяву про звільнення з посади, якщо переговори триватимуть в Білорусі.


Контекст. Віцепрем'єр-міністр Олексій Резніков заявив, що Україна більше не братиме участі в засіданнях тристоронньої контактної групи в Мінську через те, що Білорусь перебуває під впливом Росії.

За його словами, після послаблення карантинних обмежень доведеться шукати нову країну і нове місто для переговорів учасників ТКГ офлайн.

31 березня відбулося загальне засідання ТКГ на рівні глав делегацій, під час якого Росія відхилила пропозиції України та ОБСЄ про встановлення перемир`я на Донбасі з 1 квітня.

Читайте також наш матеріал: Чи чекає на Україну повномасштабна війна з Росією

1