Операція "Світанок": Ізраїль мобілізує до 30 тисяч резервістів

Конфлікт у Секторі Газа посилюється
Операція "Світанок": Ізраїль мобілізує до 30 тисяч резервістів
Конфлікт між Палестиною та Ізраїлем Фото: REUTERS
6 Серпня 2022, 11:33
читать на русском

Ізраїль вирішив мобілізувати резервістів для сприяння Армії оборони в операції "Світанок", яка спрямована на палестинські радикальні угрупування, що діють у регіоні.

Видання The Jerusalem Post повідомляє, що очільник Міноборони Ізраїлю Бені Ганц схвалив мобілізацію 25 тисяч резервістів.

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) розпочала призов резервістів для Південного командування, сил ППО, а також командування тилу армії, - пише видання.

Також повідомляється, що через загрозу ударів у відповідь в Ізраїлі відкрили бомбосховища і розгорнули додаткові батареї ЗРК Залізний купол у центральній частині країни.

У ніч на 6 серпня ізраїльські військові поінформували про приблизно 80 ракет, запущених бойовиками угруповання "Ісламський джихад" із сектору Газа.

За даними Армії оборони Ізраїлю, понад 30 ракет не долетіли до ізраїльської території та впали ще в секторі Газа незабаром після запуску. Ще 33 снаряди вдалося збити за допомогою системи ПРО "Залізний купол". Інші 13 ракет розірвалися на ізраїльській території, проте повідомлень про постраждалих не надходило.

Нагадаємо, армія Ізраїлю у п’ятницю, 5 серпня, розпочала військову операцію "Світанок" проти терористичної організації "Ісламський джихад" в секторі Газа.

Міноборони Ізраїлю повідомило, що в результаті ударів ЦАХАЛ ліквідував члена терористичної організації "Ісламський джихад".

Однак палестинські ЗМІ пишуть, що внаслідок ударів з боку Ізраїлю загинули мирні люди, серед яких п'ятирічна дитина.

У травні 2021 року конфлікт між Ізраїлем та Палестиною через виселення палестинців зі Старого міста призвів до ракетних ударів "Хамасу" по Єрусалиму.

У ніч на 12 травня з сектору Гази бойовики "Хамасу" запустили 130 ракет по передмістях Тель-Авіва, внаслідок чого поранення отримали десятки людей. Жителям довелося ночувати у бомбосховищах, а між арабським та єврейським населенням почалися сутички.

21 травня 2021 року набув чинності режим припинення вогню між Ізраїлем і палестинським угрупуванням ХАМАС.

1