"Хамас" випустив понад 1,5 тисячі ракет у бік Ізраїлю за три дні - відео

350 ракет, випущених з Гази, не потрапили на територію Ізраїлю
"Хамас" випустив понад 1,5 тисячі ракет у бік Ізраїлю за три дні - відео
13 Травня 2021, 08:06
читать на русском

Ізраїльські військові повідомили, що за останні три дні з території сектора Гази в їх сторону було випущено понад 1,5 тисячі ракет.

"Хамас" запустив в сторону Ізраїлю понад 1,5 тисячі ракет, тероризуючи мирних жителів на відстані 140 км", - повідомляється у Твіттері Сил оборони Ізраїлю.

У військовому відомстві додали, що приблизно 350 ракет, випущених з Гази, не потрапили на територію Ізраїлю. Ще кілька сотень снарядів були знищені системою ППО "Залізний купол".

У соцмережах показали відео, як одна з ракет пробила систему захисту "Залізний купол":

Також у мережі з'явилося відео, як ракета з боку Ізраїлю влучає у багатоповерхівку в Газі:

Раніше Кабінет безпеки Ізраїлю схвалив нові удари по об'єктах "Хамасу" території сектору Газа.

Читайте також

Норвегія, Китай і Туніс подали запит на проведення в п'ятницю, 14 травня, відкритого засідання Ради Безпеки ООН для обговорення ескалації напруженості на Близькому Сході. Відзначається, що передбачуване відкрите засідання буде проходити за участю ізраїльської та палестинської сторін.

Останнім часом між Ізраїлем і палестинськими радикалами з сектору Газа посилився обмін ракетними ударами. Ситуація загострилася після заворушень, які виникли у мечеті Аль-Акса в Східному Єрусалимі.

Конфлікт між Ізраїлем та Палестиною через виселення палестинців зі Старого міста призвів до ракетних ударів "Хамасу" по Єрусалиму.

У ніч на 12 травня з сектору Гази бойовики "Хамасу" запустили 130 ракет по передмістях Тель-Авіва, внаслідок чого поранення отримали десятки людей. Жителям довелося ночувати у бомбосховищах, а між арабським та єврейським населенням почалися сутички.

Читайте також наш матеріал: Ізраїль проти ХАМАС: за що воюють і чи будуть переможці

1