По Ізраїлю запустили 130 ракет: люди ночували у бомбосховищах, а у містах почалися сутички

"Залізний купол" не витримав, а збив лише кілька ракет
По Ізраїлю запустили 130 ракет: люди ночували у бомбосховищах, а у містах почалися сутички
Ракетні обстріли (фото: Reuters)
12 Травня 2021, 08:57
читать на русском

З Сектора Гази бойовики "Хамасу" запустили 130 ракет по передмістях Тель-Авіва, внаслідок чого поранення отримали десятки людей. Жителям довелося ночувати у бомбосховищах, а між арабським та єврейським населенням почалися сутички.

Як повідомляє Reuters, система "Залізний купол" не витримала, а збила лише кілька ракет. Втім, деякі з них досягли міста та передмість.

Зазначається, що воєнізоване крило палестинської радикальної організації "Хамас" угрупування "Бригади "Ізз ад-Дін аль-Кассам" пізно ввечері у вівторок 11 травня запустило 130 ракет по Ізраїлю.

Повідомляється й про загиблих та десятки постраждали. Пресслужба армії Ізраїлю повідомила, що людям довелося ночувати у бомбосховищах.

В аеропорту Бен-Гуріон припинено рух, оскільки в результаті обстрілу пошкоджено нафтопровід. Крім того, один снаряд влучив в автобус у Холоні.

Читайте також

Як повідомляє Times of Israel, також постраждав іноземець в Ешкольському районі, який там працював. Громадянин Таїланду отримав поранення осколком середнього ступеня тяжкості в результаті вибуху мінометної міни.

У місті Умм-ель-Фахм палестинці святкують успішні ракетні удари по Ізраїлю салютом, а натовп ізраїльтян закидують камінням машину палестинців.

В ізраїльському місті Лод між арабським і єврейським населенням спалахнули сильні сутички. Арабська молодь почала масові погроми: горять десятки автомобілів, синагоги закидають пляшками із запальною сумішшю. Поліція не намагається зупинити погромників, але евакуює єврейські родини з будинків.

Мер Лода в екстреному зверненні заявив, що контроль над містом втрачений і зажадав від прем'єр-міністра Нетаньяху оголосити надзвичайний стан і ввести війська.

Нагадаємо, що конфлікт між Ізраїлем та Палестиною через виселення палестинців зі Старого міста призвів до ракетних ударів "Хамасу" по Єрусалиму.