Оператору Russia Today заборонили в'їзд в Україну - відео

Оператор російського каналу незаконно відвідував тимчасово окупований Крим
Оператору Russia Today заборонили в'їзд в Україну - відео
Паспорт РФ Фото: ДПСУ
27 Листопада 2020, 08:05
читать на русском

Державна прикордонна служба України заборонила оператору російського телеканалу "Russia Today" відвідувати Україну.

Як повідомляє Держприкордонслужба України, громадянин Російської Федерації, оператор російського телеканалу "Russia Today" виявився черговим порушником.

Іноземець 1971 року народження слідував в нашу державу автомобілем. Для перетину кордону він обрав пункт пропуску "Кучурган", що в Одеській області. Чоловік заявляв, що планує транзитом проїхати з Молдови в Росію. Проте під час паспортного контролю стосовно росіянина спрацювала база даних. Як з’ясувалося, у прикордонників відносно нього вже була попередня інформація про незаконне відвідування ним окупованого його країною Криму, - йдеться у повідомленні ДПСУ.

Читайте також

У ході додаткової перевірки співробітники Подільського прикордонного загону також встановили, що в період окупації півострова він потрапляв до Криму туди з території РФ авіаційним сполученням. У Криму чоловік проводив відеознімання для телеканалу "Russia Today".

Через порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї прикордонники відмовили іноземцю в перетинанні кордону і на 3 роки заборонили в’їзд в Україну, - зазначають у ДПСУ.

Нагадаємо, в усіх КПВВ у районі проведення операції Об’єднаних сил, відновлюється пропуск осіб і транспортних засобів через лінію розмежування.

Незважаючи на рішення України про відновлення роботи щодо пропуску громадян на тимчасово окуповані території України на всіх КПВВ, окупаційна влада продовжить блокувати пропуск в Донецькій області.