"ОПОРА" вимагає розслідувати порушення під час довиборів до Ради

На 87 окрузі зафіксували багато порушень
Головне
"ОПОРА" вимагає розслідувати порушення під час довиборів до Ради
Вибори в Україні (фото з відкритих джерел)
4 Квітня 2021, 23:28
читать на русском

Громадянська мережа "ОПОРА" повідомила про фальсифікації на 87 окрузі під час проміжних виборів до Верховної Ради та вимагає у правоохоронців розслідувати всі порушення.

Така заява була опублікована на сайті організації.

Надзвичайний виклик для демократичності та законності виборів в окрузі вимагає від держави та правоохоронних органів невідкладних дій щодо встановлення винних у можливому спотворенні результатів голосування та ймовірних шахрайських дій з виборчою документацією. У разі відсутності об’єктивних та комплексних розслідувань, результати проміжних виборів матимуть низьку суспільну легітимність, — йдеться у повідомленні.

Спостерігачі "ОПОРИ" наполягають на розслідуванні причин невідповідності інформації протоколів ДВК та результатів повторного підрахунку голосів, а також інших правопорушень.
Активісти звертають увагу, що підрахунок голосів був вкрай політизованим, а члени ОВК декілька разів змінювалися.

Читайте також

Зазначається, що проблеми під час підрахунку голосів вплинули на остаточні результати в одномандатному виборчому окрузі.

За результатами повторного підрахунку голосів на 6 з 20 виборчих дільниць кількість голосів виборців на підтримку Олександра Шевченка (партія "За майбутнє") зменшилась. За даними протоколів 6 ДВК за кандидата разом було віддано 1676 голосів, натомість повторний підрахунок підтвердив наявність лише 1172 бюлетенів на його підтримку, — уточнили в організації.

"ОПОРА" вимагає від Національної поліції України невідкладно їх вивчити і оприлюднити попередні результати розслідування, — йдеться в зверненні.

Нагадаємо, 4 квітня ЦВК повідомила, що на довиборах до Верховної Ради на 87-му окрузі в Івано-Франківській області здобув перемогу кандидат від "Слуги народу" Василь Вірастюк.

1