Орки вербують білорусів для участі у війні в Україні - Данілов

Білорусь є окупованою Росією територією
Орки вербують білорусів для участі у війні в Україні - Данілов
Білоруські війська / Фото з відкритих джерел
7 Вересня 2022, 17:50
читать на русском

Російські орки вербують білорусів для участі у війні проти України.

Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данілов в інтерв'ю LB.ua.

За його словами, українська сторона контролює ситуацію стосовно можливого наступу з боку Білорусі.

Чи будуть вони наступати, чи будуть звідти робити якісь речі… Я можу сказати, що ми контролюємо цю ситуацію, ми отримуємо кожного дня дані розвідки стосовно тих справ, які там відбуваються. Ми розуміємо, що відбувається безпосередньо в суспільстві, у тих громадян, які мають паспорт Білорусі. На сьогоднішній день Російська Федерація вербує, це правда, громадян Білорусі для участі у військовій агресії проти нашої країни. Але тих, кого вони вербують, відправляють через свою територію, тому що їх не так багато. Як будуть розгортатися події - спостерігатимемо, - сказав Олексій Данілов.

Він зазначив, що РНБО щоранку отримує звіти, в яких є дані щодо Білорусі.

У нас була перевірка областей за дорученням президента України, які є прикордонними до Білорусі, наскільки ми готові будемо зустрічати (ред. війська), якщо буде відкритий наступ з боку Білорусі. Поки що наша розвідка вважає, що цього не буде. Але покаже життя – будемо з вами дивитися, - додав Данілов.

Нагадаємо, в Державній прикордонній службі розповіли про посилення оборони кордону на півночі України, та чи є загроза повторного наступу РФ.

Читайте також

1