Орки затягнули військову техніку та вибухівку до енергоблоку ЗАЕС - Енергоатом

Окупанти порушують усі норми та вимоги щодо пожежної, ядерної та радіаційної безпеки роботи АЕС
Важливо
Орки затягнули військову техніку та вибухівку до енергоблоку ЗАЕС - Енергоатом
Запорізька АЕС (Фото: пресслужба Енергоатому)

Орки затягнули російську військову техніку, зброю та вибухівку до машинної зали 1-го енергоблока Запорізької АЕС.

Про це повідомили в Енергоатом у Telegram.

Російські військові затягнули щонайменше 14 одиниць важкої військової техніки з боєкомплектом, зброю та вибухівку до машинної зали 1-го енергоблока ЗАЕС. Весь арсенал ввезеної важкої техніки з усім боєкомплектом перебуває на даний момент зовсім поруч із обладнанням, яке забезпечує роботу турбогенератора. Зокрема, у безпосередній близькості до головного маслобаку, де міститься легкозаймисте масло, яке охолоджує парову турбіну. Там же є вибухонебезпечний водень, який використовується для охолодження генератора, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що через військову техніку орки унеможливили доступ спеціалізованих пожежних та інших машин до машзали енергоблока №1. У результаті чого зріс ризик пожежі, масштаби якої можуть дорівнювати тій, яка відбулася під час аварії на ЧАЕС.

Окупанти продовжують цинічно порушувати абсолютно всі норми і вимоги щодо пожежної, ядерної та радіаційної безпеки роботи АЕС, зберігаючи важку військову техніку, боєкомплект до неї, зброю та вибухівку просто в машинній залі енергоблока найбільшої в Європі атомної електростанції, - додали в повідомленні.

За повідомленням ZN.UA, орки планують відключили ЗАЕС від української енергосистеми.

Одночасно опрацьовуються плани з введення в експлуатацію ЛЕП, що веде до Кримського півострова. В планах також відновлення електропостачання з ЗАЕС до Таганрогу та Ростова, але реалізація цього сценарію, на відміну від попереднього, найближчим часом є малоймовірною, - йшлося в повідомленні.

Нагадаємо, у червні Міжнародне агентство з атомної енергії МАГАТЕ втратило зв'язок із захопленою окупантами Запорізькою атомною електростанцією, яка є найбільшою в Європі й шостою у світі атомною електростанцією.

Читайте також

1