Осінні канікули у школах можуть розпочатися на 10 днів раніше через вибори - МОЗ

Освітній процес, підготовка до виборів та вибори не повинні перетиналися
Осінні канікули у школах можуть розпочатися на 10 днів раніше через вибори - МОЗ
Фото: Укрінформ
2 Жовтня 2020, 14:04
читать на русском

У Міністерстві охорони здоров'я розглядають можливість перенесення осінніх канікул в школах на 10 днів раніше, ніж було заплановано, для того, щоб освітній процес, підготовка до виборів та вибори не перетиналися.

Про це заявив заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко під час круглого столу, передає кореспондент УНН.

Ви знаєте, що наразі діє заборона відвідування шкіл, дитячих садочків сторонніми людьми, у тому числі й батьками під час навчального процесу... Ми розуміємо, що розпочався виборчий процес, і відкриваються виборчі дільниці в школах, — сказав Ляшко.

За його словами, тому на період до виборів і у той період, коли одночасно відбуваються виборчий та навчальний процеси, вхід на виборчу дільницю потрібно організувати окремий від того, через який заходять діти.

Читайте також

Вчора ми проводили чергову конференцію з нашими освітянами, отримали пропозицію до того часу, поки дітей не посунуть на канікули, а таке питання розглядається, канікули хочемо зробити на 10 днів раніше, ніж було заплановано, для того, щоб освітній процес та підготовка до виборів, та виборчий процес не перетиналися, — розповів Ляшко.

Як раніше повідомлялося, осінні канікули в школах у МОН пропонують розпочати в четвер, 22 жовтня, і закінчити у п’ятницю, 30 жовтня, тобто не пізніше, ніж за два дні до виборів і завершити не пізніше, ніж через три.

Нагадаємо, що у МОЗ збільшили тариф на пологи та назвали нові ціни. Вартість пологів буде коливатися від 36 до 195 тисяч гривень. Важливо, що гроші медустановам виплачуватиме держава. Міністерство охорони здоров'я планує з 2021 року збільшити тариф на надання медичної допомоги при пологах і ввести коефіцієнти, що регулюють суму залежно від складності випадку.