Осіння хвиля COVID-19: в Україні зросла кількість нових хворих

Третій рік поспіль у вересні фіксується підвищення рівня захворюваності
Головне
Осіння хвиля COVID-19: в Україні зросла кількість нових хворих
Коронавірус, карантин, дівчина у захисній масці Фото: УНІАН
4 Вересня 2022, 21:19
читать на русском

В Україні збільшилася кількість нових хворих на COVID-19.

Про це повідомив головний державний санітарний лікар Ігор Кузін в інтерв'ю Укрінформу.

Ми поступово реєструємо все більші відносні показники по кількості хворих. Наприклад, за минулий тиждень це було 9,1 тисячі, зараз це 11,5 тисяч, у яких був діагностований COVID-19 і які захворіли, - сказав Ігор Кузін.

Він зазначив, що третій рік поспіль у вересні фіксується підвищення рівня захворюваності. Своєю чергою рівень захворюваності почне спадати в березні-квітні або на початку травня.

Щодо лабораторної діагностики. Декілька місяців тому можна було б стверджувати, що є проблема з виявленням коронавірусної хвороби. Але зараз вже більше лабораторій включаються в процес діагностики, і ми фіксуємо зростання по кількості тестувань від тижня до тижня майже на 10-15%, - пояснив Кузін.

За його словами, зросла кількість госпіталізацій. Раніше фіксували в середньому менше тисячі госпіталізацій на тиждень, тоді як нині цифра почала зростати. Зокрема, позаминулого тижня було госпіталізовано близько 3,1 тисячі пацієнтів.

Але ця кількість не є настільки критичною, щоб система охорони здоров’я не впоралася. У нас є приблизні розрахункові дані по тому, яким чином буде рухатися хвиля, якихось особливостей чи негативних прогнозів ми поки що не бачимо, - додав він.

Нагадаємо, в МОЗ просять українців щепитися проти COVID-19 перед початком епідемічного сезону.

Читайте також

1