Острів Крит накрили повені: населення евакуюють

Людей просять перебратися до більш високих районів
Острів Крит накрили повені: населення евакуюють
Повінь на Криті (фото: Ekathimerini)
10 Листопада 2020, 11:51
читать на русском

Грецький острів Крит накрили сильні зливи, які призвели до повеней. Рятувальники почали евакуйовувати населення, а також відкачувати воду з будівель.

Про це повідомляє видання Ekathimerini.

Зазначається, що пожежна служба була змушена відкачувати воду з десятків будинків і підприємств в Херсоніссосі та інших частинах грецького острова. Муніципальні служби також були спрямовані на допомогу в порятунку людей, які опинилися в затоплених підвалах і транспортних засобах.

Читайте також

Своєю чергою, пожежна служба звернулася до громадян, які проживають в районах, схильних до повеней, з проханням перебратися у більш високі райони. Зокрема, заклик стосується мешканців Анісараса, Аналіпсі, Кутулуфарі і Сталіди.

Поки немає інформації про постраждалих у результаті негоди.

Нагадаємо, 24 жовтня у південній частині Греції в результаті тривалих і рясних дощів почалися повені і навіть пронісся водяний смерч. Стихія була настільки потужною, що її бачили з трьох сусідніх островів – Санторіні, Родоса і Наксоса.

Відомо, що кілька людей опинилися в пастці паводкових вод, зокрема, трьом особам в районах біля Іракліона врятуватися допомогли рятувальники.