Отруєння у ліцеї в Харківській області: підозрюють неякісні продукти

Медики не встановили джерело інфекції та фактор передачі
Отруєння у ліцеї в Харківській області: підозрюють неякісні продукти
Дитина у лікарні
30 Листопада 2020, 21:33
читать на русском

У Дергачівському ліцеї, що в Харківській області, причиною отруєння дітей та дорослих можуть бути неякісні харчові продукти.

Про це повідомив Харківський обласний лабораторний центр МОЗ України.

Зазначається, що станом на 30.11.2020 нових випадків захворювань серед учнів та персоналу комунального закладу "Дергачівський ліцей №3" Дергачівської районної ради не зареєстровано.

Всі захворілі закінчили амбулаторне лікування, виписані у задовільному стані з діагнозом гастроентероколіт невстановленої етіології, - йдеться у повідомленні.

За результатами бактеріологічних досліджень хворих та контактних збудників кишкових інфекцій не виділені. Медичне спостереження за контактними дітьми та персоналом лікарі закінчили.

Читайте також

Санітарно-мікробіологічні дослідження харчових продуктів та готових страв, змивів з об’єктів зовнішнього середовища та води питної пляшкової відповідають НД за мікробіологічними показниками.

Проба води з комунального водогону не відповідає вимогам Державних санітарних норм і правил.

Дослідження води з комунального водогону також не виявили антиген ротавірусу та антиген вірусу гепатиту А, - повідомили у центрі.

У лабораторії продовжують дослідження питної води на ентеровіруси.

Ймовірною причиною виникнення спалаху вірогідно було вживання недоброякісних харчових продуктів. Обставини, що сприяли виникненню спалаху – неналежний санітарний стан харчоблоку, порушення товарного сусідства харчових продуктів, термінів та правил їх зберігання.

Читайте також

Джерело інфекції та фактор передачі не встановлено.

Нагадаємо, що у ліцеї №3 м. Дергачі Харківської області зареєстрували спалах гострої кишкової інфекції, де лише за два дні захворіли 37 дітей.

У ліцеї провели дезінфекцію, відібрали проби води та харчових продуктів, змивів з об'єктів зовнішнього середовища. Лікарі обстежили хворих і контактних осіб, а також опитали та відвідали хворих.

Згодом збудника інфекційного захворювання не виявили у відібраних пробах, але кількість хворих збільшилась до 43.