Отруїлися алкоголем: на Миколаївщині загинуло троє людей

Через алкоголь вісім осіб отримали отруєння метанолом
Отруїлися алкоголем: на Миколаївщині загинуло троє людей
Сигарети і алкоголь (Фото: pexels)
16 Червня 2022, 22:22
читать на русском

У Южноукраїнську Миколаївської області алкоголем отруїлися вісім людей, троє з яких померло.

Про це повідомили в Миколаївській обласній прокуратурі.

Наприкінці 2021 року зловмисник, не являючись суб’єктом підприємницької діяльності та не маючи дозволу (ліцензії) для оптового продажу або роздрібної торгівлі алкогольною продукцією, через мережу "Інтернет" у невстановленого виробника придбав спиртовий концентрат (метанольний розчин). У березні 2022 року, в період дії заборони на продаж алкогольних напоїв через військовий стан, зазначену продукцію  він реалізував мешканцям міста Южноукраїнська, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що вісім людей отруїлися метанолом, троє з яких, у тому числі дві 18-річні дівчини, померли наступного дня після вживання "фальсифікату".

Вознесенською окружною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 19-річного жителя міста Южноукраїнська за фактом збуту незаконно виготовлених підакцизних товарів, що становить загрозу для життя і здоров’я людей та призвело до отруєння і смерті осіб (ч. 3 ст. 204 КК України), - пояснили в прокуратурі.

Додали, що йому загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк від восьми до десяти років з конфіскацією майна, з вилученням та знищенням незаконно виробленої або придбаної продукції, обладнання для її виготовлення.

Нагадаємо, в Полтавській області троє дітей отруїлися алкоголем, придбаним в одному з магазинів Кременчука.

1