Троє дітей отруїлися алкоголем у Полтавській області

Підлітки купили алкогольні напої у магазині Кременчука
Троє дітей отруїлися алкоголем у Полтавській області
Алкоголь, поліція Фото: Поліція Полтавської області у Фейсбуці
17 Лютого 2021, 11:25
читать на русском

У Полтавській області троє дітей отруїлися алкоголем, придбаним в одному з магазинів Кременчука.

Як повідомляє поліція Полтавщини, семеро підлітків 14-16 років придбали алкоголь в одному з магазинів та розпивали його прямо на місці. Згодом трьом дітям з компанії стало зле і вони звернулися за допомогою до медиків.

До відділення поліції №2 міста Кременчук 16-го лютого, близько 19:30 години, надійшла інформація про госпіталізацію трьох підлітків 14-16 років з підозрою на отруєння алкоголем, придбаним в одному з місцевих магазинів.На місце події одразу прибули дільничні офіцери поліції та ювенальні поліціянти. Попередньо встановлено, що група неповнолітніх (близько семи осіб) відпочивали біля магазину, де і придбали алкоголь. Коли трьом дітям стало погано, вони звернулися за допомогою до медиків, - розповіли правоохоронці.

Начальник Кременчуцького районного управління поліції Іван Жук зазначив, що двоє хлопців 14-ти та 15-ти років, а також 16-річна дівчина, були доставлені до медичного закладу. Їм надана необхідна допомога, дівчина відпущена додому.

Поліція склала адміністративні протоколи на власницю магазину за статтею 156 КУпАП, та на батьків за статтею 184 КУпАП. На часі поліція вивчає коло осіб, з якими діти ймовірно вживали алкоголь. З родинами та неповнолітніми проводиться превентивна робот, - розповів Жук.

Читайте також

Дільничні офіцери поліції та ювенальні поліціянти відділення поліції №2 міста Кременчук склали адміністративні протоколи на власницю магазину за продаж алкоголю дітям (стаття 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення) та на батьків за невиконання ними обов’язків щодо виховання дітей (статті 184 КУпАП).

У поліції звернулися до батьків з порадою ретельніше контролювати дозвілля та місцеперебування своїх дітей.

Також правоохоронці нагадали підприємцям, що за продаж неповнолітнім алкоголю, тютюнових виробів та електронних сигарет передбачена відповідальність у вигляді штрафу від 6 800 до 13 600 гривень (стаття 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Окрім цього, суб’єкт господарювання за порушення вимог закону може бути позбавлений ліцензії на продаж підакцизних товарів.

Нагадаємо, 16 лютого у місті Боярка, що у Київській області, в академічному ліцеї "Гармонія" отруїлися дві учениці. Одна з дівчат померла, інша - у лікарні.

Згідно з оперативними даними, дві учениці сьомого класу вжили кілька упаковок "Дротаверину", внаслідок чого отруїлись.

1