Ожеледиця та сильні снігопади: якою буде погода в понеділок

Водіям радять бути дуже обачними на дорогах
Ожеледиця та сильні снігопади: якою буде погода в понеділок
Фото: Flickr
21 Листопада 2022, 08:12
читать на русском

21 листопада, в Україні, окрім південних та південно-східних областей, на дорогах очікується ожеледиця та сильні снігопади, що може призвести до порушення руху транспорту.

Про це повідомляє у Facebook ДСНС України.

Вдень у північних регіонах, Києві, Київській, Чернівецькій, Хмельницькій, Вінницькій та Черкаській областях очікується сильний мокрий сніг та дощ, місцями можливе налипання мокрого снігу та ожеледиця І рівня небезпеки.

У ДСНС України закликали водіїв по можливості відмовитися від використання особистого транспорту та утриматися від далеких поїздок.

За прогнозом синоптика Наталки Діденко сьогодні в Україні очікуються дощ та мокрий сніг, місцями налипання мокрого снігу, ожеледиця, ожеледь та рвучкий вітер. На заході та сході України завтра - переважно хмарно, без особливих опадів.

Температура повітря неймовірна у своїх контрастах - на заході та півночі від 2 морозу до 2 тепла, у центральних областях +8+14 градусів (на Вінниччині близько нуля), у східних областях +10+18 градусів, на півдні +15+20 градусів!

У Києві в понеділок ймовірний мокрий сніг, льодяний дощ і дощ. На дорогах може бути дуже небезпечно. Температура повітря коливатиметься близько нуля.

Нагадаємо, за даними Укргідрометцентру, ймовірність тривалих холодів у зимовий період в Україні є мінімальною. Натомість цілком ймовірні короткочасні суттєві похолодання тривалістю 1-5 діб.