Пандемія COVID-19 створює серйозні ризики для світової економіки

Європейські лідери намагаються стримати негативний вплив коронавірусу на економіку
Пандемія COVID-19 створює серйозні ризики для світової економіки
22 Січня 2021, 11:39
читать на русском

Голова Європейського центрального банку Крістін Лагард заявила, що пандемія COVID-19 навіть зараз створює серйозні ризики для Єврозони та світової економіки.

Про це повідомляє CNBC.

Лагард зазначила, що початок кампанії з вакцинації проти коронавірусу в Єврозоні є важливим кроком у врегулюванні кризи охорони здоров'я. Проте, пандемія продовжує створювати великі ризики для здоров'я населення та економіки.

Наприкінці грудня 2020 року європейські країни почали прищеплювати своїх громадян, однак процес виявися складним. Швидкість щеплень в регіоні є нерівномірною. Деякі країни скаржаться на недостатню кількість доз для вакцинації населення проти коронавірусу.

Читайте також

Уряди європейських країн сподіваються прискорити процес вакцинації громадян найближчими місяцями, щоб стримати поширення коронавірусу та його негативний вплив на економіку.

Нагадаємо, що у прогнозі аналітиків Bank of America - BofA Global Research Україна все ще може отримати транш від МВФ у січні-березні 2021 року попри запровадження держрегулювання цін на газ, проте більш вірогідно, що це станеться у квітні-червні.

Втім, МВФ може відтермінувати транш Україні у зв'язку із запровадженням заходів держрегулювання газового ринку.

1