Аби подолати пандемію, світові необхідно 38 мільярдів доларів - Єврокомісія

Завдання полягає у забезпеченні суспільства вакциною
Аби подолати пандемію, світові необхідно 38 мільярдів доларів - Єврокомісія
Єврокомісія (фото: з відкритих джерел)
20 Листопада 2020, 19:49
читать на русском
Міжнародним фондам потрібно буде витратити не менше 38 мільярдів доларів для подолання наслідків глобальної пандемії по усьому світу та для остаточного зупинення поширення COVID-19.

Про це у п’ятницю під час пресконференція у Брюсселі заявила президент Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн, повідомляється на сайті Європейської Комісії.

З 2-го листопада свою участь у COVAX (програма забезпечення вакцинами – ред.) підтвердили 94 країни з високим рівнем доходів та 92 країни з низькими або середніми доходами. Завдання полягає у закупівлі 2 мільярдів доз (вакцини) до кінця 2021 року для країн з низьким або середнім рівнем доходів. Наразі був зроблений внесок у 1,8 мільярди доларів для такої закупівлі, але для закупівлі вакцин у 2021 році необхідно, за оцінками, близько 5 мільярдів доларів. Фонди будуть також необхідними для тестування та лікування за програмою ACT-Accelerator. Загальна потреба оцінюється у 38 мільярдів доларів, з яких на сьогодні доступні 4 мільярди, - сказала президент Єврокомісії.

Читайте також

Вона визнала, що згадана сума у 38 мільярдів доларів США є дуже великою і значною, але ці витрати є меншими у порівнянні з реальною ціною цієї пандемії. Саме тому Єврокомісія та міжнародні партнери ЄС письмово звернулися до учасників "великої двадцятки" з проханням про підтримку у роботі з мобілізації необхідних фондів.

Нагадаємо, що американська компанія Pfizer у середу оголосила про повне завершення випробувального періоду своєї вакцини від COVID-19, яка на 95 % ефективна у боротьбі з легкою та тяжкою формами коронавірусу.

1