Пандемія в Індії йде на спад: для туристів відкрили Тадж-Махал

Влада Індії вирішила послабити карантин в країні
Пандемія в Індії йде на спад: для туристів відкрили Тадж-Махал
Тадж-Махал (Фото: Вікіпедія)
18 Червня 2021, 00:00
читать на русском

Індійська влада, з огляду на спад пандемії коронавірусу, вирішила послабити карантинні обмеження для туристів, зокрема відкрити для відвідувачів музейний комплекс "Тадж-Махал".

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Зазначається, що у порівнянні з квітнем кількість інфікованих в країні знизилися майже у 7 разів, а в Агрі, де розташований палац - аж у 70 разів.

До палацу пропускатимуть лише 650 відвідувачів на день. На вході усім вимірюватимуть температуру. Поліція слідкуватиме, аби туристи носили маски й дотримувалися соціальної дистанції.

Цього тижня у більшості регіонів Індії також запрацюють магазини та ресторани.

Нагадаємо, Тадж-Махал зачинили у квітні через найбільшу у світі хвилю коронавірусу, рекордну кількість захворілих та померлих.


Контекст. Від 22 квітня в Індії фіксували екстремальний сплеск захворюваності ковідом: понад 300 тисяч випадків щодоби, що є абсолютним рекордом світу. Крім того, нині в Індії переважає новий агресивний індійський штам коронавірусу.

Тепер лікарі повідомляють ще і про різке зростання випадків рідкісної інфекції, яку називають "чорним грибком", серед тих, хто пережив чи ще хворіє на коронавірус.

Читайте також

1