Папа Римський оголосив індульгенцію у зв'язку з пандемією

Кожен може відпустити свої гріхи
Папа Римський оголосив індульгенцію у зв'язку з пандемією
Папа Римський Франциск (фото: ВВС)
8 Грудня 2020, 19:17
читать на русском

Папа Римський Франциск пообіцяв спеціальну індульгенцію віруючим у зв'язку з пандемією COVID-19. А наступний 2021 рік оголосив  роком святого Йосифа.

Про це повідомляє vaticannews.

Франциск оголосив особливий рік з нагоди 150-річчя проголошення святого Йосипа покровителем Вселенської церкви. У той же час Апостольська пенитенциарія видала указ про надання спеціальних індульгенцій на час особливого року, - йдеться у повідомленні.

Читайте також

У Ватикані відзначають, що протягом цього періоду віряни будуть мати можливість присвятити себе "молитві і добрим справам" та отримати прощення гріхів вдома чи в іншому місці перебування. Повна індульгенція буде надаватися на звичайних умовах - сповідь, причастя і молитва. Ініціатива пов'язана з тим, що під час пандемії багато людей змушені знаходитися на самоізоляції.

Нагадаємо, що 21 жовтня Папа Римський Франциск уперше публічно підтримав одностатеві цивільні союзи. Він заявив, що гомосексуали мають право бути в сім’ї. Вони діти Божі. Ніхто не повинен бути через це покинутим або нещасним.

Ватикан заявив, що коментарі Папи Римського Франциска щодо ЛГБТ-союзів в документальному фільмі були вирвані з контексту і не свідчать про жодні зміни в церковній доктрині щодо гомосексуалів чи підтримку одностатевих шлюбів.

1