Ватикан прокоментував слова Папи Римського про ЛГБТ-союзи

Представники церкви зазначили, що окремі цитати Папи просто з'єднали
Ватикан прокоментував слова Папи Римського про ЛГБТ-союзи
Папа Римський Франциск (фото з відкритих джерел)
2 Листопада 2020, 19:21
читать на русском

Ватикан заявив, що коментарі Папи Римського Франциска щодо ЛГБТ-союзів в документальному фільмі були вирвані з контексту і не свідчать про жодні зміни в церковній доктрині щодо гомосексуалів чи підтримку одностатевих шлюбів.

Про це повідомляє Reuters.

Документальний фільм "Франческо", прем'єра якого відбулася на римському кінофестивалі 21 жовтня, викликав багато обговорень через коментарі Папи щодо гомосексуалів, які мають право мати сім'ї. Він також заявляв, що закони про цивільні одностатеві союзи необхідні.

Слова Папи викликали похвалу лібералів та заклики до термінових роз'яснень з боку консерваторів.

Читайте також

Минулого тижня Державний секретаріат Ватикану без розголошення надіслав "пояснювальну записку" своїм послам, які направили її єпископам.

Згодом папський біограф Остін Івері повідомив про ноту. Джерело Ватикану підтвердило це в понеділок, а посол Ватикану в Мексиці опублікував документ у Facebook, в якому сказано, що дві окремі цитати у відповідь на окремі запитання з'єднали, щоб вони виглядати як одне ціле, видаляючи контекст та питання.

Режисер документального фільму Євген Афінеєвський заявив журналістам, що брав інтерв'ю у Папи, але пізніше журналісти знайшли кадри в інтерв'ю мексиканської Televisa 2019 року, які раніше не виходили в ефір. Режисер також не коментував і ноту.

Читайте також

У записці зазначається, що в першій цитаті Папа мав на увазі право гомосексуалів бути прийнятими їхніми власними сім'ями як діти, брати та сестри.

У Ватикані додали, що документальний фільм вирізав коментарі, коли Папа висловив протидію проти гомосексуальних шлюбів і чітко заявив, що він посилається на закони про цивільний союз, які деякі країни прийняли для регулювання таких пільг, як охорона здоров'я. А іншу фразу Франциска вирізали.

Зрозуміло, що Папа Франциск мав на увазі певні державні положення, і, звичайно, не доктрину Церкви, яку він неодноразово підтверджував протягом багатьох років, - йдеться в записці.

Представники Ватикану зазначили, що церква вчить, що ЛГБТ-союзи не є гріховними, а до людей з нетрадиційною орієнтацією потрібно ставитися з повагою.

Нагадємо, що раніше повідомлялось, що Папа Римський Франциск публічно підтримав одностатеві цивільні союзи.