Папа Римський у різдвяному посланні згадав про війну на Донбасі

Папа закликав підтримати усі мирні ініціативи задля закінчення війни
Папа Римський у різдвяному посланні згадав про війну на Донбасі
Папа Римський Франциск (Фото: Vatican news)
25 Грудня 2020, 18:00
читать на русском

Папа Римський Франциск під час різдвяного послання "Urbi et Orbi" згадав про війну на Донбасі і закликав докласти усіх зусиль для забезпечення миру в Україні.

Про це повідомило Vatican News.

Нехай же Син Всевишнього підтримає зусилля міжнародної спільноти та залучених країн у дотриманні припинення вогню в Нагірному Карабасі, як також у східних регіонах України, та сприянні діалогові, як єдиному шляху, що веде до миру та примирення, - сказав Папа Франциск.

За його словами, наразі, в умовах економічної, соціальної та екологічної кризи, світ потребує братерства і взаєморозуміння.

В цей історичний момент, позначений екологічною кризою та серйозними порушеннями економічної та соціальної рівноваги, загостреними пандемією коронавірусу, ми більше, ніж будь-коли раніше, потребуємо братерства, - сказав Папа Римський.

Глава католицької церкви також закликав не зводити бар’єри під час пандемії коронавірусу.

Перед обличчям виклику (пандемії – ред.), який не знає кордонів, не можна зводити бар’єри. Ми всі в одному й тому самому човні, - зазначив він.

Читайте також

Нагадаємо, що Папа Римський Франциск пообіцяв спеціальну індульгенцію вірянам у зв'язку з пандемією COVID-19. А наступний 2021 рік оголосив  роком святого Йосифа.

Франциск оголосив особливий рік з нагоди 150-річчя проголошення святого Йосипа покровителем Вселенської церкви. Водночас Апостольська пенитенциарія видала указ про надання спеціальних індульгенцій на час особливого року.

1