Парламентські вибори у Румунії: перемога опозиції та крах керівної партії

Переможці виборів набрали близько 30% голосів
Парламентські вибори у Румунії: перемога опозиції та крах керівної партії
Вибори у Румунії (фото: Romania-Insider)
7 Грудня 2020, 13:41
читать на русском

Опозиційна соціально-демократична партія (PSD) отримала перемогу на парламентських виборах у Румунії, які відбулись 6 грудня 2020 року.

Про це повідомив Romania-Insider.

Соціал-демократи (PSD) перемогли на парламентських виборах у Румунії, оскільки набрали близько 30% (29,67% при 96% підрахованих голосів у країні).

Керівна Національно-ліберальна партія (PNL) стала другою та отримала 25,57%. Далі йде альянс USR-PLUS, який має 15,51%. PNL все ще може створити керівну коаліцію з USR-PLUS та Демократичним угорським союзом (UDMR), який набрав близько 6% голосів.

Читайте також

Великим сюрпризом цих виборів є Альянс для румунського союзу (AUR), відносно невідома партія, яка отримала 9%.

Тим часом дві партії, які зараз перебувають у парламенті - Партія народного руху (ПМП) та ПРО Румунія - перебувають на рівні 5%, необхідному для представлення у наступному парламенті. ПМП, партія колишнього президента Траяна Басеску, отримала 4,9%, тоді як PRO Romania, очолювана колишнім прем'єр-міністром Віктором Понтою, отримала 4,2%.

Голоси в діаспорі не враховані в цих результатах. У діаспорі альянс USR-PLUS набрав майже 30% голосів, за ними йдуть PNL - 25,6%, AUR - 25,2% та PMP - 8,5%, згідно з частковими результатами після того, як 91% голосів було підраховано та централізовано.

Нагадаємо, що у Румунії 6 грудня відбулись парламентські вибори, які проходили в умовах карантину через COVID-19.

1