Румунія посилила карантин: вводиться комендантська година і закриваються школи

Нові карантинні обмеження вводяться щонайменше на 30 днів
Румунія посилила карантин: вводиться комендантська година і закриваються школи
Коронавірус в Румунії (фото: Romania Insider)
7 Листопада 2020, 03:07
читать на русском

Уряд Румунії прийняв рішення посилити карантин в країні через спалах COVID-19. З 9 листопада там вводять загальнонаціональну нічну комендантську годину і закривають усі школи.

Про це повідомляє Reuters.

Нові карантинні обмеження вводяться щонайменше на 30 днів. Вони передбачають закриття магазинів після 21:00 і комендантську годину з 23:00 до 5:00. Крім того, на час дії карантину громадяни будуть зобов'язані носити захисні маски на вулиці по всій країні.

Ми повинні бути реалістами. Необхідні більш жорсткі заходи для стримування поширення пандемії, - сказав президент Румунії Клаус Йоханніс.

Читайте також

Наголошується, що за минулу добу в Румунії зафіксували 9 714 нових випадків коронавірусу, що є новим антирекордом. В реанімаціях перебуває близько 1000 пацієнтів.

З моменту початку пандемії в країні з населенням 20 млн осіб виявили понад 277 тисяч випадків зараження коронавірусом. З них померли 7540 осіб.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс оголосив про тритижневий загальнонаціональний карантин, який розпочнеться у суботу вранці.

Від суботи, 7 листопада, у Литві на всій території країни розпочинається посилений карантин, який триватиме три тижні. Протягом цього періоду діяльність в певних секторах економіки буде припинена або обмежена, заходи інфекційного контролю будуть посилені, а робота і навчання будуть організовані з мінімальною кількістю контактів.

1