У Румунії обирають депутатів парламенту

Вибори відбуваються в умовах коронавірусного карантину
У Румунії обирають депутатів парламенту
Вибори в Румунії (Фото: Reuters)
6 Грудня 2020, 14:02
читать на русском

У Румунії 6 грудня розпочалися парламентські вибори

Про це повідомили на порталі Digi24.

Голосування в Румунії розпочалося о 7 годині ранку за місцевим часом і триватиме до 21.00, після чого будуть оприлюднені результати екзит-полів.

Вибори відбуваються в умовах карантину через COVID-19. На дільницях обов`язкові маски, дезінфекція рук і предметів, що використовуються при голосуванні, а також дотримання соціальної дистанції.

Що ж до очікуваних результатів виборів, то за попередніми оцінками лідером симпатій виборців є Націонал-ліберальна партія прем`єра Людовика Орбана, яку своєю чергою підтримує й президент Клаус Йоганніс. Нещодавнє опитування громадської думки, опубліковане інститутом IMAS, показало, що націонал-ліберали набирають 28% голосів, випереджаючи основну опозиційну Соціал-демократичну партію (СДП) з 23%.

Нещодавно сформований правоцентристський альянс USR-Plus, за прогнозами, набере до 18% голосів, що зміцнить їхній зростальний вплив в румунській політиці.

Зазначається також, що коронавірус і поширене розчарування в політиці призведуть до низької явки виборців, яка, як очікується, не перевищить 40%.

Читайте також

Нагадаємо, 7 листопада уряд Румунії ухвалив рішення посилити карантин в країні через спалах COVID-19. З 9 листопада там ввели загальнонаціональну нічну комендантську годину і закрили усі школи. Крім того, на час дії карантину громадяни зобов'язані носити захисні маски на вулиці по всій країні.