"Партію Шарія" остаточно заборонили в Україні

Суд відмовив у задоволенні апеляційної скарги
Головне
"Партію Шарія" остаточно заборонили в Україні
Проросійський пропагандист Анатолій Шарій (Фото: Фото: strana.ua)
6 Вересня 2022, 18:51
читать на русском

Сьогодні, 6 вересня, в Україні остаточно заборонили діяльність "Партії Шарія".

Про це повідомили в Міністерстві юстиції в Facebook.

Верховний Суд щойно остаточно заборонив діяльність "Партії Шарія" за позовом Міністерства юстиції України! Касаційний адміністративний суд у складі Верховного суду прийняв рішення відмовити у задоволенні апеляційної скарги політичній партії "Партія Шарія" та залишити рішення суду першої інстанції без змін, - йшлося в повідомленні.
За повідомленням СБУ, причинами для заборони партії стали матеріали СБУ про причетність лідера та провідних функціонерів "Партії Шарія" до:
  • дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні;
  • поширення антиукраїнської пропаганди щодо зміни конституційного ладу насильницьким шляхом, порушення суверенітету та територіальної цілісності України;
  • підриву державної безпеки;
  •  пропаганди війни, насильства в умовах військової агресії рф.

Нагадаємо, 30 липня 2020 року Окружний адміністративний суд Києва відкрив справу щодо заборони діяльності "Партії Шарія". Через пів року, 16 лютого 2021 року Служба безпеки України повідомила про підозру проросійському блогеру Анатолію Шарію, який живе в Іспанії, за статтею про державну зраду та порушення рівноправності громадян. Також українська спецслужба викликала його на допит, який Шарій проігнорував.

25 лютого Анатолія Шарія оголосили у всеукраїнський розшук, його розшукова картка з’явилася на сайті МВС. Він вказаний як особа, що переховується від органів досудового розслідування. Крім того, Печерський районний суд Києва видав ухвалу, якою дозволив затримати Шарія та доставити до слідчих органів.

Читайте також