Паспорти у "Дії" не прийматимуть при перетині кордону

Паспорт у додатку "Дія" тепер не полегшує перетин кордону, а допомагає лише ідентифікувати особу
Паспорти у "Дії" не прийматимуть при перетині кордону
Паспорт
1 Листопада 2023, 10:31
читать на русском

Українцям під час в'їзду або виїзду з країни процедуру спрощувала можливість пред’явлення е-документів у додатку "Дія", але Державна прикордонна служба більше їх не прийматиме.

Подробиці розповів начальник відділу організації прикордонного контролю штабу Західного регіонального управління Держприкордонслужби Ігор Матвійчук в інтерв'ю "Interfax".

За його словами, причиною стало те, що співробітники ДПСУ дедалі частіше виявляли факти підробки програмного забезпечення застосунку "Дія" та фальшиві документи в ньому.

"Так, при намаганні перетнути кордон, чоловік стверджував, що є багатодітним батьком, надавши три свідоцтва про народження у додатку "Дія". Однак під час перевірки з'ясувалося, що людина намагалася ошукати співробітників ДПСУ, демонструючи фальшиві документи в підробленому додатку", – зазначив Матвійчук.

Тому Держприкордонслужба запровадила обмеження на використання додатка під час перетину кордону. В той самий час Матвійчук підкреслив, що повна відмова від роботи із застосунком не передбачається.

Співробітникам ДПСУ дозволено приймати електронні документи, що підтверджують інвалідність. Також українці можуть пред’явити е-документ, що підтверджує статус пенсіонера, зокрема електронне пенсійне посвідчення.

Матвійчук зазначив, що паспорт у додатку "Дія" призначений виключно для ідентифікації особи та не полегшує перетин кордону.

Нагадаємо, у застосунок "Дія" додали житлові сертифікати на виплати за зруйноване майно. Ними зможуть скористатися українці, які беруть участь у програмі "єВідновлення".

Читайте також