Як оформити субсидію через "Дію": пояснення фахівців

Заяву, подану через "Дію", розглядають протягом місяця
Як оформити субсидію через "Дію": пояснення фахівців
Мобільний застосунок Дія / Фото з мережі
18 Листопада 2023, 14:47
читать на русском

Один з найлегших способів оформити субсидію - зробити це через застосунок "Дія". Для цього не потрібно стояти у чергах. Ба більше, немає навіть потреби виходити з дому.

Про те, як оформити послугу через застосунок повідомляє РБК-Україна.YouTube Channel

Для оформлення субсидії необхідно зробити декілька нескладних кроків.

  • Авторизуватися у "Дії"
  • Авторизуємося на порталі diia.gov.ua. Це можна зробити за допомогою електронного підпису або BankID;
  • Обираємо в меню "Послуги" розділ "Пенсії, пільги та допомога";
  • Далі обираємо пункт "Заява на призначення житлових субсидій в електронній формі".
  • Заповнити заяву на субсидію

У заяві необхідно зазначити адресу, за якою хочете отримати субсидію; та вказати, чи маєте заборгованість за комунальні послуги. Після чого необхідно обрати, на які саме ЖКП потрібна пільга (можна обрати кілька).

Потім треба вказати номер особового рахунку та назву організації, яка надає послугу, чи є лічильники, а також інформацію про доходи усіх членів домогосподарства, які фактично проживають за зазначеною адресою, окрім тих, інформація про яких є в держреєстрах.

Обрати спосіб отримання субсидії

З двох запропонованих варіантів необхідно обрати найзручніший для вас варіант:

  • на банківську картку;
  • на відділення Укрпошти.

Завантажити скани чи фото документів у разі потреби

У разі необхідно вам доведеться завантажити документи для додаткової інформації. Це може бути довідка про доходи, інформація про які відсутня в податковій та Пенсійному фонді, договір оренди квартири або ж, наприклад, документи, які підтверджують перебування особи в складних життєвих обставинах тощо.

Підтвердження заявки

  • Після завершення всіх попередніх пунктів, необхідно перевірити правильність даних, поставити електронний підпис та надіслати
  • Заява автоматично надійде до органів соцзахисту, які призначають субсидії. У разі, якщо знадобляться додаткові дані, має прийти сповіщення.

Заяву можуть розглядати впродовж місяця.

Нагадаємо,  субсидії можуть призначити лише за умови, якщо особа зі складу домогосподарства або член сім’ї особи з домогосподарства має один транспортний засіб (крім мопедів та причепа), з року випуску якого минуло більше ніж 5 років.

Якщо ж конкретний член одного домогосподарства має у власності принаймні один транспортний засіб, з моменту випуску якого не пройшло 5 років або два чи більше автомобілі віком до 15 років, то субсидія в такому випадку не призначається.

Читайте також

1