Педагоги при виході на пенсію можуть отримати одразу 10 виплат

Необхідною умовою отримання таких виплат є достатній стаж роботи
Педагоги при виході на пенсію можуть отримати одразу 10 виплат
Вчитель, школа / Фото: Pexels
18 Листопада 2022, 14:29
читать на русском

У разі виходу на пенсію педагогічні працівники можуть розраховувати на виплату 10 пенсій відразу. Але отримати таку допомогу зможуть не всі, є певні умови, які потрібно виконати.

Про це інформує Пенсійний фонд України.

«Чому я, вийшовши на пенсію у 2021 році з педагогічним стажем 50 років, не отримала додаткових 10 окладів? Чи можу я отримати 10 пенсій, які надають після виходу на пенсію, якщо мені їх не нарахували? – написала до ПФ мешканка Вінницької області.

У Пенсійному фонді відповіли, що право на виплату грошової допомоги у розмірі 10 місячних пенсій станом на день її призначення мають, зокрема, жінки, які на день досягнення пенсійного віку працювали в установах освіти державної чи комунальної форми власності на посадах, робота на яких дає право на призначення пенсії за вислугу років і 30 років, що мають страховий стаж, на таких посадах, а також якщо вони до цього не отримували будь-якої пенсії. Для чоловіків страховий стаж має становити щонайменше 35 років.

Якщо всі зазначені умови виконані, а допомога у розмірі 10 пенсій ви не отримали, можна звернутись до органів Пенсійного фонду України з відповідною заявою.

Нагадаємо, у грудні в Україні підвищать прожитковий мінімум, а також проведуть перерахунки пенсій, зокрема для учасників бойових дій.

Читайте також

1