Пекельна спека очікується в Україні 6 липня

Медики та енергетики нагадують про правила безпечної поведінки у спеку
Пекельна спека очікується в Україні 6 липня
Спека, пес фото: unsplash
6 Липня 2023, 08:33
читать на русском

Дощі з грозами в Україні очікуються сьогодні, 6 липня, у західних, північних, і у більшості центральних областей. Водночас максимально, на півдні, температура повітря підніметься до +36 градусів.

Про це повідомляє  на Укргідрометцентр.

В Сумській та Чернігівській областях очікуються дощі з грозами. При чому температура повітря буде триматись вдень на рівні +27..+32 градусів.

На півдні, як і вчора, опадів очікувати не варто. Тут цілий день буде триматись стійка спека. Днем температура підніметься максимально до +36 градусів. Найбільш спекотно буде у Херсонській та Миколаївській областях.

На сході також не варто чекати дощів. Правда, тут буде трішки холодніше, ніж на півдні. Вдень температура повітря підніметься максимально до +34 градусів.

А ось на заході продовжать лити дощі, як і день тому. Опади з грозами будуть у Львівській, Закарпатській, Чернівецькій областях. Середня температура вдень тут буде триматись на рівні +27 градусів. В деяких областях - до +28.

Синоптики ще вчора попередили про опади з грозами у Києві та області, особливо вдень. В регіоні температура вдень підніметься до +34 градусів, у Києві - до +32.

Нагадаємо, в Україні найближчими днями очікується стабільне підвищення температури практично по всій території. Ніяких різких коливань температури не передбачається. Подекуди спека досягатиме +35°. Допомагатимуть її здолати локальні короткочасні дощі.

Читайте також

1