Пенсійний фонд попередив про зменшення розмірів субсидій від травня

Зменшення субсидій є наслідком закінчення опалювального сезону
Важливо
Пенсійний фонд попередив про зменшення розмірів субсидій від травня
Субсидії, опалення (фото: Сумська міська рада)
2 Травня 2023, 17:21
читать на русском

Розмір житлової субсидії, яку виплатять у травні за квітень, зменшиться через те, що завершився опалювальний сезон.

Про це повідомляє  пресслужба Пенсійного фонду України (ПФУ).

Як зазначили в пресслужбі, житлова субсидія на оплату комунальних послуг розраховується у квітні та жовтні з урахуванням тривалості опалювального сезону з 16 жовтня по 15 квітня включно.

"Це значить, що у квітні субсидію, яка буде виплачуватись у травні, розраховано на всі отримані послуги, в тому числі за 15 днів на послуги з опалення", - йдеться в повідомленні.

На неопалювальний сезон - на період з 1 травня по 30 вересня - Пенсійний фонд України розрахує житлові субсидії для більшості громадян, які отримували їх під час опалювального періоду, автоматично, за умови, що не змінилися дані про майновий стан чи склад родини. Якщо ж зміни відбулися, отримувачі субсидії повинні надавати протягом 30 днів до територіальних органів Фонду інформацію про такі зміни.

Функції виплати субсидій перейшли до Пенсійного фонду з 1 жовтня 2022 року. З 1 грудня Пенсійний фонд також призначає субсидії.

Нагадаємо, з 1 травня по 30 вересня в Україні будуть розраховані субсидії на неопалювальний період. Житлові субсидії та пільги на неопалювальний сезон з травня будуть перепризначені для переважної більшості одержувачів, які отримували житлову субсидію в опалювальному періоді, автоматично, на підставі наявної у Пенсійному фонді України інформації. Проте, як підкреслюють в Фонді, є певна категорія людей, яка має обов’язково звернутися за субсидією на неопалювальний період.

Читайте також

1