Перебував у розшуку: СБУ затримала ватажка бойовиків "ЛНР" - фото

Його тримають під вартою
Перебував у розшуку: СБУ затримала ватажка бойовиків "ЛНР" - фото
Затримання, фото СБУ
19 Листопада 2021, 20:18
читать на русском

На Луганщині СБУ затримала колишнього ватажка так званого "МДБ ЛНР", який перебував у розшуку.

Про це повідомили в СБУ.

Мешканець Луганська на початковому етапі російської агресії обіймав посаду командира бойової тактичної групи в "окремій бригаді спецпризначення "Одеса" так званого "МДБ ЛНР" і брав особисту участь у збройному супротиві силам АТО/ООС. Очолюваний ним підрозділ сприяв діяльності проросійських бойовиків при штурмі Луганського аеропорту, захопленні приміщень банківських установ та помешкань місцевих жителів, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що він координував пошук та затримання патріотів України на тимчасово окупованій території Луганської області. Також він допомагав взаємодіяти угрупуванням місцевих бойовиків із російськими кураторами.

У СБУ додали, що затриманому чоловіку оголосили про підозру у вчиненні злочинів за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), та ч. 2 ст. 260 (участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань) Кримінального кодексу України.

Нині його тримають під вартою.

Нагадаємо, контррозвідка СБУ затримала на лінії розмежування на Донбасі бойовика "ЛНР", який брав участь в обстрілах підрозділів операції Об’єднаних сил на території Бахмутського району Донеччини.

Читайте також

1