Перехід на дистанційне навчання порушує права дітей - Денісова

Зараз за дистанційною формою навчання працює 7,3 тисячі шкіл
Перехід на дистанційне навчання порушує права дітей - Денісова
Діти (фото: pexels)
11 Листопада 2021, 13:31
читать на русском

Пандемія коронавірусу стала викликом у забезпеченні більшості основоположних прав людини, зокрема і права на освіту.

Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у Facebook.

Одним із таких обмежувальних заходів є переведення закладів освіти на дистанційну форму роботи. Проте ці обмеження повинні застосовуватись при недотриманні рівня вакцинації вчителів та зростання рівня захворюваності учнів. Наразі, за інформацією Міністерства освіти України, за дистанційною формою навчання працює 7,3 тисячі шкіл (51 % від загальної кількості), - написала вона.

Згідно із моніторингом Денісової, попри дотримання усіх регламентованих обмежень і протиепідемічних заходів у закладах освіти, у тому числі й відсоткового показника вакцинації, органи місцевої влади та органи місцевого самоврядування, а також безпосередньо заклади освіти самостійно ухвалюють рішення щодо додаткових канікул чи дистанційного навчання.

Зауважую, що існує низка чинників, які порушують право дітей на здобуття якісної освіти у режимі, коли освітній процес відбувається онлайн, - відсутність належних умов для організації дистанційного навчання вдома; труднощі з одночасним доступом учнів до технічних засобів, у родинах, де виховуються кілька дітей шкільного віку; різний підхід вчителів до викладання навчального матеріалу; низька якість Інтернет-зв’язку; відсутність належного контролю батьків за навчанням дітей тощо, - додає вона.

Нагадаємо, що у Києві стрімко зростає кількість хворих дітей на коронавірус. Тому, наступного тижня учні, зокрема, молодшої школи (1-4 класів), за парти ще не повернуться.

Читайте також

1