Переховувався від слідства за розкрадання українських надр: СБУ затримала зловмисника (фото)

Йому повідомлено про підозру
Переховувався від слідства за розкрадання українських надр: СБУ затримала зловмисника (фото)
Фото: СБУ

СБУ затримала організатора злочинного угруповання. Він переховувався від слідства понад п'ять місяців за розкрадання українських надр на мільярд гривень в Харківській області.

Про це повідомили в СБУ в Telegram.

Більше 5 місяців зловмисник переховувався від слідства за організацію нелегального видобутку будівельного піску на Харківщині у промислових масштабах. За висновками експертизи, його незаконна діяльність завдала збитків бюджету та природоохоронному фонду держави у розмірі майже 1 млрд грн. На початку цього року СБУ знешкодила злочинну групу, яка облаштувала декілька нелегальних кар’єрів на території Роганської об’єднаної територіальної громади і вивозила пісок у промислових масштабах, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що тоді правоохоронці затримали трьох зловмисників, проте їхній ватажок переховувався від слідства, тому його оголосили у загальнодержавний розшук. Нині його повідомлено про підозру.

У СБУ додали, що затриманий входив до найближчого оточення покійного кримінального авторитета на прізвисько "Князь", чию банду знешкодили в липні 2020 року.

Нагадаємо, Служба безпеки України у Закарпатській області викрили масштабну схему розкрадання природних ресурсів у річищі річки Тиса та на її притоках.

Читайте також

1